MAT&MILJÖ

Hemlagad ekologisk mat, varje dag

Boels hemlagade mat

Boel är vår kock och hon lagar all mat från grunden. Det är både klassiska barnfavoriter och mer exotisk mat så alla får träna smaklökarna redan från början i livet.

Men det viktigaste är förstås att all mat lagas på plats, med kärlek och omsorg.

I så stor mån som möjligt använder vi oss av ekologiska alternativ i matlagningen.


På fredagar bakar två av barnen på Blomman med Boel, det tas sedan med hem till familjen.

Veckans kock

Varje vecka får ett barn från Blomman vara med från planering till servering. Det är ett uppskattat moment där barnen får öva i både hantera olika råvaror, öva på att räkna och måtta och även att skriva meny.

Lindens miljötänk

Pedagogerna i samarbete med föräldrar arbetar aktivt med handlingsplan för en kemikaliefri förskola.

På Linden tränar även barnen själva i miljötänk och det rör sig om allt från direkta kunskaper kring vår natur och våra djur till sopsortering, allemansrätten och hur vi beter oss på ett respektfull och hållbart sätt.


Kunskap om hållbar utveckling

Naturen är självklar miljö för barnen på Linden. Vi på Linden arbetar med att låta naturen i närområdet vara en självklar del av barnens vardag. På så sätt skapas både en nyfikenhet för vår nämiljö, en kunskap om skogen och en ständig levande dialog om hur vi ska ta hand om vår jord. Vi tror att med nyfikenhet, kunskap och lek både kunna utbilda barnen i hållbar utveckling och samtidigt fortsätta stärka barnens positiva framtidstro.

Följ Boels mat här

Boel uppdaterar varje dag vilka rätter som lagats, följ henne på mati5dagar