UTOMHUS

Barnen är utomhus dagligen

Förskolans gård

Dagen på Linden börjar ofta på utomhusgården som delas med förskolan Gungan (också ett föräldrakooperativ). Där finns en stor sandlåda med tillhörande kiosk (5 kr för sandglass och 10 kr för sandsaft). På gården finns allt från trehjulingar till ett insektshotell. Ibland är de äldre barnen ute på ”Storgården”, bredvid Linden och de sm barnen samlas ofta på ”Katt och kalv” på andra sidan huset.

Den nya piratparken

Precis vid Linden finns en helt ny park, tidigare stod där ett stort piratskepp, där av namnet ”Piratparken”. Men nu efter ombyggnationen finns där en fantasifull miljö med både stora och små lekhus. Även Enskede IP är ett återkommande utflyktsmål precis som magiska Trollskogen precis bakom förskolan.

Utflykter


Tack vare att vi är få kan vi också göra många utflykter till spännande områden i närheten. Myrorna i Hoppbackskogen, biblioteket eller hästarna i Enskedestallet är omtyckta bekanta för Lindens barn.


Andra gånger blir det besök på museum. Vi försöker även åka på teater och andra kulturevenemang. All verksamhet är väl planerad för alla barns olikheter, utifrån de mål och riktlinjer som finns i läroplanen för förskolan.