UTOMHUS

Att tillbringa tid utomhus är en självklarhet på Linden.

En bra start

Dagen på Linden börjar på den mysiga utomhusgård som delas med förskolan Gungan (också ett föräldrakooperativ). Där finns en stor sandlåda med tillhörande kiosk (5 kr för sandglass och 10 kr för sandsaft). På gården finns allt från trehjulingar till ett insektshotell.

Den nya piratparken

Den nya Piratparken
I september invigs den helt nya lekparken. Tidigare stod där ett stort piratskepp, där av namnet ”Piratparken”. Men nu efter ombyggnationen finns där en otroligt fin fantasifull miljö, vi på Linden väntar otåligt på att kommunen ska bli klar. Även Enskede IP är ett återkommande utflyktsmål precis som 4H gården och trollskogen.

Utflykter


Tack vare att vi är få kan vi också göra många utflykter till spännande områden i närheten – ofta en gång i veckan. Myrorna i Hoppbackskogen, hästarna i Enskedestallet och kaninerna i Bandängen är omtyckta bekanta för alla lindianer, stora som små.


Andra gånger blir det besök på museum, som här ovan när vi hade en lärorik dag på Tekniska Museet.
 
Vi åker även på teater och andra kulturevenemang. All verksamhet är väl planerad för alla barns olikheter, utifrån de mål och riktlinjer som finns i läroplanen för förskolan. 

**2020/2021: Under nuvarande omständigheter är alla utflykter som kräver offentlig transport inställda. Istället gör självklart utflykter till närområdet, gårdarna runt omkring, skogen, lekplatser mm.**e utrymmen för både lek och lugn. 

Alla leksaker och övriga föremål på förskolan har granskats för att uppfylla kraven om en säker och trygg förskola utan gifter. Alla nya inköp följer vår lathund om detta.